Top 5 favoriete gerechten voor ouderen

Ouderen hebben een andere smaakbeleving dan jongere mensen. Welke maaltijden zijn daarom populair onder ouderen? Oudere mensen hebben vaak een verminderde reuk- en geurzin dus bij hen vallen vooral de wat sterkere smaken goed. Daarbij is soep nog altijd mateloos populair en genieten ouderen ook veel van Hollandse gerechten zoals gehaktballen en stamppot. En ook toetjes zijn populair onder de oudere generatie. Hieronder geven we de top 5 van favoriete gerechten voor ouderen in willekeurige volgorde weer.

Hollandse pot

Waar we het bekendst mee zijn, houden we toch het meeste van? Vaak is het zo dat oudere mensen terugverlangen naar vroeger. Waarbij zij het eten van toen ook erg appreciëren. Hollandse pot zoals stamppot met gehaktballen (maar eigenlijk vaak elke combinatie van aardappels, groente en vlees) vormt vaak het lievelingsgerecht van vele ouderen.

Sterkere smaken

Omdat ouderen vaak een verminderd smaakvermogen hebben, doen gekruide maaltijden en gerechten met uitgesproken smaken het vaak ook goed. Bijvoorbeeld veel van de wereldgerechten vallen om die reden goed in de smaak.

Een lekkere kop soep

Ook een kop soep vinden de meeste ouderen heerlijk om te eten. Als voorgerecht bij een complete maaltijd maar soms ook gewoon alleen met een lekker stukje stokbrood voor bij de lunch. Ook lekker Hollands en door er wat scherpere smaken aan toe te voegen is het een ideale combinatie van verschillende favoriete maaltijden voor ouderen.

Vis uit de oven

Niet elke oudere houdt van vlees of wil elke dag vlees eten. Daarom doen gerechten met vis het ook altijd goed, zoals bijvoorbeeld een vispotje uit de oven. Dat ligt niet al te zwaar op de maag en is ook nog eens super gezond.

En vergeet het toetje niet

Of we nu jong zijn of oud: toetjes doen het bij iedereen goed. Daarbij gaat de voorkeur bij ouderen vaak ook uit naar toetjes die bij hen bekend zijn. Zoals een simpel bakje chocoladevla of een heerlijke hangop.

Benieuwd welke maaltijden we bij onze Maaltijdservice serveren? Neem dan eens een kijkje op onze website boordevol maaltijden voor ouderen.