< Naar klantenservice

Veelgestelde vragen

Klik op de vraag die u heeft om het antwoord te zien. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Opwarmen

Hoe kan ik de maaltijden verwarmen?

De kant-en-klaar maaltijden van Maaltijdservice zijn op verschillende manieren op te warmen. U kunt de gerechten zowel in de magnetron als de oven verwarmen.

Hoe warm ik een maaltijd op in de magnetron?

Op elke verpakking kunt u de bereidingswijze vinden. Over het algemeen werkt het als volgt:

  1. Prik met behulp van een vork enkele gaatjes in de afdekfolie van de verpakking.
  2. Plaats de maaltijd, inclusief verpakking, in de magnetron.
  3. Stel de magnetron in op 800-1000 watt.
  4. Verwarm de maaltijd circa 6 minuten (Let op: verwarmtijden zijn algemene richtlijnen, dit kan per merk en type verschillen).
  5. Heeft u een magnetron met hogere wattage, dan is de bereidingstijd automatisch ook korter. 

Hoe warm ik een maaltijd op in de oven?

Alle hoofdgerechten kunnen ook in de oven worden verwarmd. De schaaltjes waarin onze gerechten geleverd worden kunnen tot 110 graden hetelucht. U dient de oven voor te verwarmen, enkele gaatjes in de folie te prikken en vervolgens de maaltijd zo'n 40 minuten te verwarmen. Afhankelijk van uw oven kan wat langer of korter nodig zijn.

Uiteraard kunt u uw maaltijd ook overscheppen naar een eigen ovenschaal als u dat prettiger vindt. Dan kunt u de temperatuur ook wat hoger zetten. Let er dan wel op dat de maaltijd niet uitdroogt. U kunt het bijvoorbeeld afdekken met aluminiumfolie. Zet de oven nooit hoger dan 150 graden. Hoe hoger u de oven zet, hoe korter de verwarmingstemperatuur.

Hoe kan ik een soep opwarmen?

Houd er rekening mee dat de verpakking die bij het verwarmen van de soep erg heet kan worden. Ga daarom als volgt te werk voor de bereiding van soep:

  1. Haal voorafgaand aan de opwarming, de folie van het bekertje soep
  2. Giet de soep over in een soepkom
  3. Stel de magnetron in op 800 - 1000 watt
  4. Verwarm de soep circa 1 a 2 minuten

Bereiding

Hoe worden de maaltijden bereid?

Al onze maaltijden worden op ambachtelijke wijze door professionele koks bereid. Dat gebeurt in een professioneel bereidingsproces. Ook bevat ons team diverse diëtisten en dieetkoks om tot de beste samenstelling van gerechten te komen.

Gebruiken jullie verse ingrediënten?

Ja, Maaltijdservice.nl werkt zoveel mogelijk met verse ingrediënten. Daardoor kunnen wij de hoge kwaliteit van onze producten garanderen.

Voor welke allergieën zijn de maaltijden geschikt?

Wij hebben een ruime keuze aan gluten- en lactosevrije maaltijden in het assortiment. Ook staat er bij ieder product genoemd welke allergenen het bevat. Heeft u vragen omtrent diëten, neem dan contact op met ons. Wij werken namelijk nauw samen met diëtisten en helpen u graag.

Hoe warm ik een maaltijd uit de vriezer op?

Wanneer u een maaltijd uit de vriezer wilt opwarmen, kunt u deze het best de avond van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien. U kunt dan gewoon de bereidingstijd aanhouden die op de verpakking vermeld staat. Wanneer u de maaltijd direct uit de vriezer opwarmt, ga dan uit van een dubbele opwarmtijd.

Bewaren

Hoe moet ik de maaltijden bewaren?

Al onze producten moeten in de koelkast bewaard worden onder een temperatuur van maximaal 5 graden Celsius. Indien er geen sticker op de verpakking zit dat het product niet thuis mag worden ingevroren kunt u de producten ook in de vriezer bewaren.

Hoe lang kunnen de maaltijden bewaard worden?

Onze standaard gerechten hebben een houdbaarheid van minimaal 12 dagen. De maaltijden dienen bewaard te worden onder een temperatuur van maximaal 5 graden Celsius. Daarnaast kunt u de meeste maaltijden na ontvangst ook desgewenst invriezen, deze zijn dan nog 2 maanden houdbaar. Onze brood artikelen hebben een houdbaarheid van minimaal 4 dagen en zijn niet in te vriezen. De 1-portie gerechten (zoals een portie worteltjes, een portie rijst of een portie vegetarische gehaktballen) zijn minimaal 7 dagen houdbaar.

Hoe worden de maaltijden verpakt?

De maaltijden worden netjes verpakt in bakjes die worden gesealed zodat ze goed dicht zitten. Deze bakjes kunnen gebruikt worden voor verwarming in de magnetron.

Kan ik de maaltijden ook invriezen?

Vers zijn onze maaltijden het lekkerst, maar onze maaltijden zijn ook geschikt om thuis in  te vriezen. De maaltijden zijn dan 2 maanden houdbaar. Indien een maaltijd niet ingevroren kan worden, wordt dit met een sticker vermeld op de verpakking.

Waar zijn de verpakkingen van gemaakt?

De verpakkingen van de maaltijden zijn gemaakt van polypropyleen. Dit is een stevige plasticsoort die goed bestand is tegen hitte. Ook is dit materiaal goed recyclebaar. De dozen waarin we de maaltijden leveren zijn gemaakt van 100% gerecycled karton.

Gezond eten

Hoe kan ik zien welke ingrediënten er in de maaltijd zitten?

Bij iedere maaltijd staat op onze website exact aangegeven welke ingrediënten hierin verwerkt zijn.

Zitten er zogeheten E-nummers in de maaltijden?

Bij de bereiding van onze gerechten zijn geen additieven (E-nummers) toegevoegd. Wel bevatten de grondstoffen die wij gebruiken, voor de bereiding van onze gerechten, mogelijk E-nummers. Alle E-nummers zijn veilig bevonden door de overheden van de Europese gemeenschap. Welke E-nummers dit zijn, staat bij ieder product aangegeven.

Zijn de maaltijden gezond?

Bij het samenstellen van de maaltijden houden onze koks en diëtisten zoveel als mogelijk rekening met de Schijf van Vijf en de Nutri-Score. Het grootste deel van onze maaltijden bevat 150 gram groenten of meer. Daarnaast bevatten bij alle maaltijden een verantwoord zoutgehalte, hierin houden we rekening met de smaak. U kunt op iedere productpagina de voedingswaarden terugvinden.

Wat houdt de Nutri-Score in?

Wanneer is een maaltijd nou eigenlijk gezond? En hoe herken je een gezonde maaltijd? Dat zijn best lastige vragen. Om u te helpen hebben we voor onze maaltijden de Nutri-Score berekend.Wij leggen u graag uit wat de Nutri-Score is en hoe men deze berekend. De maaltijden op onze website krijgen bijna allemaal een A of B als Nutri-Score.

De Nutri-Score is een onafhankelijk voedselkeuzelogo dat, met kleuren van groen tot rood, een oordeel over de voedingswaarde van een product geeft. Hiermee weet je met één blik op de verpakking of het product of je maaltijd bij een gezonde levensstijl past. Er zijn 5 categorieën binnen de Nutri-score:

  • Nutri A: Deze maaltijd scoort het best
  • Nutri B: Iets minder gezond dan A, maar nog altijd een zeer gezonde maaltijd!
  • Nutri C: Neutraal, niet perse gezond, maar ook niet ongezond
  • Nutri D: Er zijn betere alternatieven
  • Nutri E: Beter vermijden

Om de Nutri-Score te berekenen krijgen onze maaltijden punten op basis van de voedingsstoffen die er in zitten. Ongezonde voedingsstoffen geven negatieve punten en voor gezonde voedingsstoffen krijgt een maaltijd positieve punten. Suiker, verzadigd vet en zout halen de score omhoog, terwijl groenten, fruit, peulvruchten, noten, vezels en eiwitten de score verlagen. Door de ongezonde voedingsstoffen van de gezonde af te trekken krijg je een score tussen de -15 (A) en +40 (E). Hoe lager de score, hoe gezonder de maaltijd.

Een groene A bij een maaltijd betekent dat deze maaltijd het beste scoort. Een lichtgroene B betekent dat de maaltijd iets minder gezond is, maar nog altijd een goede keuze. Een voedingsmiddel met een gele C is een neutraal product dat dus niet gezond, maar ook niet ongezond is. Maaltijden met een oranje D of een rode E komen niet voor in ons assortiment, en daar zijn we trots op! Gezonde lekkere maaltijden, daar gaan wij voor! 

In de loop van dit jaar zult u in de supermarkt ook de eerste producten tegenkomen met een Nutri-score. Wij lopen hier nu op vooruit door alvast samen met onze diëtisten de Nutri-score van de maaltijden te berekenen. En het goede nieuws is: Bijna al onze maaltijden scoren een A of een B. Lekker van genieten dus!

Gebruiken jullie scharreleieren of vrije-uitloopeieren?

Onze maaltijden worden bereid met vrije-uitloopeieren. Dit betekent dat de kippen naar buiten kunnen en genoeg leefruimte hebben. Door de ophokplicht van kippen wegens de vogelgriep kunnen wij helaas op dit moment niet garanderen dat de eieren van vrije uitloopkippen afkomstig zijn.

Gebruiken jullie lokale ingrediënten?Gebruiken jullie lokale ingrediënten?

We proberen zoveel mogelijk te werken met lokale producten. Zo komen de aardappelen uit de Hollandse polder en groenten van Nederlandse of Belgische gronden.

Maaltijden zijn wel tot 12 dagen houdbaar. Hoe kan dat?

Om de houdbaarheid van onze maaltijden te garanderen, worden de maaltijden gepasteuriseerd. Dit houdt in dat de maaltijden na bereiding heel kort op een hoge temperatuur worden verwarmd. Er worden dus geen conserveermiddelen aan de maaltijden toegevoegd.

Leveren jullie maaltijden ook warm?

Wij leveren geen warme maaltijden. Onze maaltijden worden koelvers bezorgd. Deze hoeft u alleen nog op te warmen in de magnetron. Binnen 5 minuten heeft u een warme maaltijd op tafel staan.

Vergoedingen

Zijn er gemeentelijke vergoedingen voor maaltijden aan huis?

Het kan zo zijn dat u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding van uw maaltijden door uw gemeenten of andere instantie. In de meeste gevallen wordt dit geregeld met de gemeente waarin u woont. U kunt hiervoor terecht bij uw gemeente.