Vandaag besteld, morgen in huis

De Nutri-Score: uitleg en informatie

header met eitwitrijke producten

De Nutri-Score: uitleg en informatie

Wanneer is een maaltijd nou eigenlijk gezond? En hoe herken je een gezonde maaltijd? Dat zijn best lastige vragen. Om ons te helpen maakte de overheid eind vorig jaar het bekend dat we in Nederland een nieuw voedselkeuzelogo krijgen: de Nutri-Score. Helemaal nieuw is het logo niet, meerdere Europese landen maken er al langere tijd gebruik van

Wij lopen alvast op de zaken vooruit en hebben voor een groot deel van onze maaltijden alvast de Nutri-Score berekend.Wij leggen u graag uit wat de Nutri-score is en hoe men deze berekend. Onder aan de pagina treft u een volledig overzicht van de gerechten met een Nutri-Score.

Feitje: De maaltijden op onze website krijgen bijna allemaal een A of B als Nutri-Score.

Wat is de Nutriscore

Wat is Nutri-score?

De Nutri-Score is een onafhankelijk voedselkeuzelogo dat, met kleuren van groen tot rood, een oordeel over de voedingswaarde van een product geeft. Hiermee weet je met één blijk op de verpakking of het product of je maaltijd bij een gezonde levensstijl past. Er zijn 5 categorieën binnen de Nutri-score:

  • Nutri A: Deze maaltijd scoort het best
  • Nutri B: Iets minder gezond dan A, maar nog altijd een zeer gezonde maaltijd!
  • Nutri C: Neutraal, niet perse gezond, maar ook niet ongezond
  • Nutri D: Er zijn betere alternatieven
  • Nutri E: Beter vermijden

Nutri-Score berekenen

Om de Nutri-Score te berekenen krijgen onze maaltijden punten op basis van de voedingsstoffen die er in zitten. Ongezonde voedingsstoffen geven negatieve punten en voor gezonde voedingsstoffen krijgt een maaltijd positieve punten. Suiker, verzadigd et en zout halen de score omhoog, terwijl groenten, fruit, peulvruchten, noten, vezels en eiwitten de score verlagen. Door de ongezonde voedingsstoffen van de gezonde af te trekken krijg je een score tussen de -15 (A) en +40 (E). Hoe lager de score, hoe gezonder de maaltijd.

Een groene A bij een maaltijd betekent dat deze maaltijd het beste scoort. Een lichtgroene B betekent dat de maaltijd iets minder gezond is, maar nog altijd een goede keuze. Een voedingsmiddel met een gele C is een neutraal product dat dus niet gezond, maar ook niet ongezond is. Maaltijden met een oranje D of een rode E komen niet voor in ons assortiment, en daar zijn we trots op! Gezonde lekkere maaltijden, daar gaan wij voor! 

In de loop van dit jaar zult u in de supermarkt ook de eerste producten tegenkomen met een Nutri-score. Wij lopen hier nu op vooruit door alvast samen met onze diëtisten de Nutri-score van de maaltijden te berekenen. En het goede nieuws is: Bijna al onze maaltijden scoren een A of een B. Lekker van genieten dus!

Gezonde maaltijd thuis bezorgen

Wij maken het u dus net wat makkelijker om voor een gezonde maaltijd te kiezen.  Onze maaltijden krijgen bijna allemaal een Nutri-score A of B en wij bezorgen deze gezonde maaltijden gewoon bij u thuis. Zoals u van ons gewend bent!

 

Maaltijdnummer

op het etiket

Brochure omschrijving

Nurti-score

4

Rundertartaartje met jus. Sperziebonen. Gekookte aardappelen

A

7

Rundersaucijs met jus. Zomerse zuurkool met ananas en rozijnen. Gekookte aardappelen

A

12

Chili con carne. Rijst-groenteschotel

A

15

Lamsburgers met barbecuesaus. Doperwtjes en worteltjes. Gebakken krieltjes

A

18

Spaghetti met gehaktballetjes in kruidige tomatensaus

A

22

Provencaalse volkorenpastaschotel met kip

A

23

Kipfilet met kippenjus. Gestoofde witlof naturel. Aardappelpuree met tuinkruiden

A

24

Kalkoenbiefstukjes in dragonsaus. Tuinbonen met ui. Gebakken aardappeltjes

A

25

Kippenbout. Bonne femme

A

26

Boeren kippenragout. Witte rijst-groenteschotel

A

31

Kipfilet in champignonsaus. Broccoli. Rösti rondjes

A

34

Slavink met jus. Doperwtjes en worteltjes. Gekookte aardappelen

A

35

Halskarbonade in jus. Witlof met spek. Gekookte krieltjes

A

39

Varkenslapje met jus. Sperziebonen. Aardappelpuree met tuinkruiden

A

41

Varkensfricandeau in zoete uiencompote. Broccoli. Gebakken aardappeltjes

A

45

Gebakken zalmfilet met Normandische saus. Bladspinazie. Aardappelpuree met bieslook

A

51

Zalm en kabeljauw in mosterdsaus. Groentemix. Volkoren spaghetti

A

53

Groenteburger met peterseliesaus-uitjes. Spinaziestamppot

A

55

Roerbakstukjes in pestosaus. Toscaanse groentemix. Griekse rijst

A

56

Groentepaëlla

A

57

Spaghetti bolognese vegetarisch

A

58

Tajine van kikkererwten, abrikozen en krieltjes

A

60

Vegetarische hachee. Rode bietjes met zilveruitjes. Gekookte aardappelen

A

63

Vegetarische grillstukjes met pomodorisaus. Zilvervliesrijst-groenteschotel

A

64

Volkoren macaronischotel vegetarisch

A

69

Rundertartaartje met jus. Sperziebonen. Gekookte aardappelen

A

71

Runderstooflapje met jus. Rodekool met appeltjes. Aardappelpuree

A

72

Gehaktschotel met aardappel, bloemkool, prei en kerrie

A

73

Sucadelapje met jus. Bloemkool à la crème. Aardappelpuree met bieslook

A

74

Macaroni bolognese

A

75

Hachee. Rode bietjes met zilveruitjes. Aardappelpuree met tuinkruiden

A

76

Rundersaucijs met jus. Zomerse zuurkool met ananas en rozijnen. Gekookte aardappelen

A

77

Boerengehaktschotel. Aardappelpuree met bieslook

A

78

Kippendijrolletje met kippenjus. Toscaanse groentemix. Gekookte aardappelen

A

79

Drumsticks in kippenjus. Sperziebonen. Gebakken aardappeltjes

A

80

Kipfilet met kippenjus. Gestoofde witlof naturel. Aardappelpuree met tuinkruiden

A

82

Kippenbout. Bonne femme

A

83

Kip satésaus. Sajour lodeh. Nasi goreng

A

84

Kip op Brabantse wijze. Parijse worteltjes. Aardappelpuree

A

85

Kalkoenbiefstukjes in dragonsaus. Tuinbonen met ui. Gebakken aardappeltjes

A

86

Gehaktballen in jus. Rodekool met appeltjes. Gekookte aardappelen

A

87

Slavink met jus. Doperwtjes en worteltjes. Gekookte aardappelen

A

89

Babi pangang. Pikante groenten ananas. Bami goreng

A

90

Varkenshaasstukjes in champignonsaus. Spinazie à la crème. Gekookte aardappelen

A

92

Hamlapje in pepersaus. Bloemkool bechamel-kerrie. Aardappelpuree met bieslook

A

94

Zalm en kabeljauw in mosterdsaus. Groentemix. Volkoren spaghetti

A

95

Kibbeling met ravigottesaus. Mexicaanse groenten. Gebakken krieltjes

A

96

Gebakken zalmfilet met Normandische saus. Bladspinazie. Aardappelpuree met bieslook

A

97

Lekkerbekje in kerrie-gembersaus. Meergroentenstamppot

A

98

Pangafilet in Provencaalse saus. Parijse worteltjes. Aardappelpuree

A

99

Zalm met hollandaisesaus. Gesmoorde prei. Rösti rondjes

A

100

Tajine van kikkererwten, abrikozen en krieltjes

A

101

Spaghetti bolognese vegetarisch

A

103

Omelet in dragonsaus. Tuinbonen met ui. Gebakken krieltjes

A

104

Vegetarische balletjes in satésaus. Tjap tjoy. Nasi goreng

A

105

Vegetarische hachee. Rode bietjes met zilveruitjes. Gekookte aardappelen

A

5

Hachee. Rode bietjes met zilveruitjes. Aardappelpuree met tuinkruiden

B

6

Rundergehaktballen met hopjesjus. Blauwe bliksem met peer

B

8

Rundervink met mosterdsaus. Gestoofde spitskool. Gekookte aardappelen

B

9

Macaroni bolognese

B

10

Kalfssaucijsjes met honing-mosterdsaus. Andijvie à la crème. Gekookte aardappelen

B

11

Limburgs zuurvlees. Snijbonen. Gebakken aardappeltjes

B

13

Aziatische runderstoof. Tjap tjoy. Witte rijst

B

14

Boerengehaktschotel. Aardappelpuree met bieslook

B

16

Kalfsgehaktballetjes in jus. Stamppot zoete aardappel

B

17

Runderstooflapje met jus. Rodekool met appeltjes. Aardappelpuree

B

19

Sucadelapje met jus. Bloemkool à la crème. Aardappelpuree met bieslook

B

20

Gehaktschotel met aardappel, bloemkool, prei en kerrie

B

21

Kip korma. Sperziebonen met paprika en amandelen. Witte rijst

B

27

Kip satésaus. Sajour lodeh. Nasi goreng

B

28

Drumsticks in kippenjus. Sperziebonen. Gebakken aardappeltjes

B

29

Kipkarbonade met kippenjus. Rode bietjes met zilveruitjes. Gebakken aardappeltjes

B

30

Kip op Brabantse wijze. Parijse worteltjes. Aardappelpuree

B

32

Kipfilet in uienjus. Andijviestamppot

B

33

Kippendijrolletje met kippenjus. Toscaanse groentemix. Gekookte aardappelen

B

36

Gehaktballen in jus. Rodekool met appeltjes. Gekookte aardappelen

B

37

Hollands pannetje van varkensvlees. Rabarbercompote. Aardappelpuree

B

38

Speklapjes in jus. Andijviestamppot met spekjes

B

40

Babi pangang. Pikante groenten ananas. Bami goreng

B

42

Verse worst met jus. Rode kool met appeltjes. Aardappelpuree

B

43

Hamlapje in pepersaus. Bloemkool bechamel-kerrie. Aardappelpuree met bieslook

B

44

Varkenshaasstukjes in champignonsaus. Spinazie à la crème. Gekookte aardappelen

B

46

Kibbeling met ravigottesaus. Mexicaanse groenten. Gebakken krieltjes

B

47

Zalm met hollandaisesaus. Gesmoorde prei. Rösti rondjes

B

48

Lekkerbekje in kerrie-gembersaus. Meergroentenstamppot

B

49

Pangafilet in Provencaalse saus. Parijse worteltjes. Aardappelpuree

B

50

Visburger met preisaus. Ratatouille. Gebakken aardappeltjes

B

52

Vegetarische balletjes in pangangsaus. Pikante groenten ananas. Bami goreng

B

54

Omelet in dragonsaus. Tuinbonen met ui. Gebakken krieltjes

B

61

Thaise gele groentecurry. Noten-zilvervliesrijst

B

62

Vegetarische balletjes in satésaus. Tjap tjoy. Nasi goreng

B

70

Rundervink met mosterdsaus. Gestoofde spitskool. Gekookte aardappelen

B

81

Kipfilet in uienjus. Andijviestamppot

B

88

Speklapjes in jus. Andijviestamppot met spekjes

B

91

Verse worst met jus. Rode kool met appeltjes. Aardappelpuree

B

93

Halskarbonade in jus. Witlof met spek. Gekookte krieltjes

B

102

Omelet champignon in Provencaalse saus. Parijse worteltjes. Aardappelpuree

B

59

Rode linzencurry. Wilde rijst

C

65

Omelet champignon in Provencaalse saus. Parijse worteltjes. Aardappelpuree

C