Vandaag besteld, morgen in huis

Blog Maaltijdservice

Top 5 favoriete gerechten voor ouderen 

Geplaatst op 30 april 2019
Categorie: Ouderen
 

Ouderen hebben een andere smaakbeleving dan jongere mensen. Welke maaltijden zijn daarom populair onder ouderen? Oudere mensen hebben vaak een verminderde reuk- en geurzin dus bij hen vallen vooral de wat sterkere smaken goed.

Lees verder

 

Advocaat als dessert populair bij ouderen 

Geplaatst op 23 april 2019
Categorie: Recepten
 

Liefhebber van advocaat? En dan hebben we het hier natuurlijk niet over een persoon maar over een toetje. Heel veel ouderen genieten namelijk enorm van advocaat als dessert. Het is net zoals vla op te lepelen alleen zit er ook nog wat likeur in.

Lees verder

 

Waarom vegetarisch beter voor het milieu is 

Geplaatst op 16 april 2019
Categorie: Vegetarisch
 

U zult het vast wel eens gehoord hebben: wie meer plantaardig en minder dierlijk voedsel eet, zorgt niet alleen voor een positief effect op de gezondheid maar is ook goed bezig voor het milieu. En wie minder vlees eet, is ook nog eens duurzamer bezig.

Lees verder

 

Vezelrijke voeding voor ouderen 

Geplaatst op 9 april 2019
Categorie: Voeding
 

Vezels zijn enorm goed voor de darmen en onze spijsvertering. Als we ouder worden takelen onze organen wel sneller af. Door veel vezels te (blijven) eten, blijven onze organen een stuk actiever. Maar welke vezelrijke voeding voor ouderen is er eigenlijk allemaal verkrijgbaar?

Lees verder

 

Het belang van ijzerrijke voeding 

Geplaatst op 2 april 2019
Categorie: Voeding
 

We willen allemaal zo gezond mogelijk eten, zeker als we wat ouder worden. IJzer in onze voeding is dan ook zeer belangrijk. IJzer zorgt voor een betere weerstand en een goede stofwisseling. Omdat ouderen vaak sneller vatbaar zijn voor ziektes, is het belangrijk dat zij dagelijks voldoende ijzer binnen krijgen.

Lees verder

 

Wat zijn goede vetten? 

Geplaatst op 26 maart 2019
Categorie: Voeding
 

We proberen in het kader van een gezonde levensstijl vaak het eten van vetten te vermijden. Toch zijn niet alle vetten ook dikmakers. Wat zijn nu eigenlijk goede vetten? Welke vetten moeten we wel eten en waar zitten ze in? Hier geven we u een overzicht van verschillende goede vetten.

Lees verder

 

Samen eten zorgt voor gezelligheid 

Geplaatst op 19 maart 2019
Categorie: Maaltijden
 

Voor de een is eten een noodzaak, de ander zoekt vooral de gezelligheid tijdens het eten op. In principe is het altijd leuker om gezamenlijk te eten. Het zorgt voor positiviteit en er ontstaan verhalen die de stilte kunnen doorbreken.

Lees verder

 

Koken met ouderen 

Geplaatst op 12 maart 2019
Categorie: Ouderen
 

Steeds meer mensen gaan samen op kookcursus. Met hun partner, met een groep vrienden of met een aantal collega’s: het is nu eenmaal enorm leuk om met zijn allen te koken en nieuwe gerechten uit te proberen. Maar tegenwoordig gaan ook steeds meer mensen met hun ouders op kookcursus.

Lees verder