Vandaag besteld, morgen in huis

Blog Maaltijdservice

 

Vitamine C in voeding 

Geplaatst op 26 september 2019
Categorie: Voeding
 

Het is belangrijk om dagelijks meerdere soorten vitamines binnen te krijgen. Een van de meest bekende vitaminesoorten voor veel mensen is vitamine C. Toch is daar vaak ook lang niet alles over bekend. Vandaar dat we in dit artikel ingaan op vitamine C en vanuit welke voeding we dat het beste tot ons kunnen nemen. Ook allerlei andere zaken rondom vitamine C behandelen we op deze pagina.

Lees verder

 

Vitamine E in voeding 

Geplaatst op 26 september 2019
Categorie: Voeding
 

Vitamine E is betrokken bij allerlei processen in ons lichaam. Zo zorgt vitamine E ervoor dat ons lichaam beschermd wordt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Maar wat is nog meer het nut van vitamine E? In welke voeding vinden we het terug en hoeveel vitamine E heeft een mens per dag nodig? Op deze en andere vragen rondom vitamine E proberen we u hier antwoord te geven.

Lees verder

 

Vitamine B6: in welke voeding zit dat? 

Geplaatst op 26 september 2019
Categorie: Voeding
 

Een van de vitamines die we dagelijks nodig hebben is vitamine B6. Maar wat is vitamine B6 nu precies en uit welke voeding kunnen we dat halen? In dit artikel gaan we dieper in op deze specifieke vitamine en geven we de antwoorden op de belangrijkste vragen rondom vitamine B6.

Lees verder

 

Vitamine D in voeding en het belang daarvan  

Geplaatst op 26 september 2019
Categorie: Voeding
 

Vitamines zijn erg belangrijk en ze komen op verschillende manieren in ons lichaam terecht. In dit artikel gaan we wat dieper in op vitamine D en het belang daarvan. Vitamine D komt in ons lichaam door zonlicht en de juiste voeding. Maar in welke voeding vinden we de meeste vitamine D terug? En wat is vitamine D eigenlijk? Op deze en andere vragen geven we op deze pagina antwoord.

Lees verder

 

Vitamine A in voeding  

Geplaatst op 26 september 2019
Categorie: Voeding
 

Ieder mens heeft vitamines nodig. Er bestaan allerlei soorten vitamines en in dit artikel gaan we in op het belang van vitamine A en uit welke voeding we dat kunnen halen. Vitamine A is onder andere van belang voor een normale groei, een gezonde huid, haar en nagels. Ook is het goed voor groei, met name bij kinderen. Maar in welke voeding zit de meeste vitamine A? En wat is vitamine A eigenlijk?

Lees verder

 

vitamineb12-in-vis

Het belang van vitamine B12 in voeding  

Geplaatst op 26 september 2019
Categorie: Voeding
 

Vitamines: we weten allemaal dat ze belangrijk zijn en dat we ze nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld vitamine B12. Deze vitamine heeft een aantal belangrijke functies in ons lichaam. Als u wilt weten welke dat precies zijn en welke voeding de meeste vitamine B12 bevat, lees dan gerust verder. In dit blog vertellen we u namelijk alles over vitamine B12.

Lees verder

 

Top 5 favoriete gerechten voor ouderen 

Geplaatst op 30 april 2019
Categorie: Ouderen
 

Ouderen hebben een andere smaakbeleving dan jongere mensen. Welke maaltijden zijn daarom populair onder ouderen? Oudere mensen hebben vaak een verminderde reuk- en geurzin dus bij hen vallen vooral de wat sterkere smaken goed.

Lees verder

 

Advocaat als dessert populair bij ouderen 

Geplaatst op 23 april 2019
Categorie: Recepten
 

Liefhebber van advocaat? En dan hebben we het hier natuurlijk niet over een persoon maar over een toetje. Heel veel ouderen genieten namelijk enorm van advocaat als dessert. Het is net zoals vla op te lepelen alleen zit er ook nog wat likeur in.

Lees verder

 

Waarom vegetarisch beter voor het milieu is 

Geplaatst op 16 april 2019
Categorie: Vegetarisch
 

U zult het vast wel eens gehoord hebben: wie meer plantaardig en minder dierlijk voedsel eet, zorgt niet alleen voor een positief effect op de gezondheid maar is ook goed bezig voor het milieu. En wie minder vlees eet, is ook nog eens duurzamer bezig.

Lees verder

 

Vezelrijke voeding voor ouderen 

Geplaatst op 9 april 2019
Categorie: Voeding
 

Vezels zijn enorm goed voor de darmen en onze spijsvertering. Als we ouder worden takelen onze organen wel sneller af. Door veel vezels te (blijven) eten, blijven onze organen een stuk actiever. Maar welke vezelrijke voeding voor ouderen is er eigenlijk allemaal verkrijgbaar?

Lees verder

 

Het belang van ijzerrijke voeding 

Geplaatst op 2 april 2019
Categorie: Voeding
 

We willen allemaal zo gezond mogelijk eten, zeker als we wat ouder worden. IJzer in onze voeding is dan ook zeer belangrijk. IJzer zorgt voor een betere weerstand en een goede stofwisseling. Omdat ouderen vaak sneller vatbaar zijn voor ziektes, is het belangrijk dat zij dagelijks voldoende ijzer binnen krijgen.

Lees verder

 

Wat zijn goede vetten? 

Geplaatst op 26 maart 2019
Categorie: Voeding
 

We proberen in het kader van een gezonde levensstijl vaak het eten van vetten te vermijden. Toch zijn niet alle vetten ook dikmakers. Wat zijn nu eigenlijk goede vetten? Welke vetten moeten we wel eten en waar zitten ze in? Hier geven we u een overzicht van verschillende goede vetten.

Lees verder

 

Samen eten zorgt voor gezelligheid 

Geplaatst op 19 maart 2019
Categorie: Maaltijden
 

Voor de een is eten een noodzaak, de ander zoekt vooral de gezelligheid tijdens het eten op. In principe is het altijd leuker om gezamenlijk te eten. Het zorgt voor positiviteit en er ontstaan verhalen die de stilte kunnen doorbreken.

Lees verder

 

Koken met ouderen 

Geplaatst op 12 maart 2019
Categorie: Ouderen
 

Steeds meer mensen gaan samen op kookcursus. Met hun partner, met een groep vrienden of met een aantal collega’s: het is nu eenmaal enorm leuk om met zijn allen te koken en nieuwe gerechten uit te proberen. Maar tegenwoordig gaan ook steeds meer mensen met hun ouders op kookcursus.

Lees verder