Eiwitinname verbeteren met eiwitverrijkte producten van Carezzo

Het is voor iedereen belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Bij de meeste mensen gaat dit vanzelf. Maar voor sommigen moeten eiwitten in voeding extra worden aangevuld, bijvoorbeeld bij ziekenhuisopname of slikproblemen. Eiwitverrijkt voedsel is dan een uitkomst. Carezzo maakt zulke eiwitverrijkte maaltijden en andere producten. In dit artikel leest u alles over het belang van eiwitverrijkt voedsel, en over gemakkelijk en smaakvol eiwitverrijkt eten kan zijn.

Waarom zijn eiwitten belangrijk?

Eiwitten zijn zeer belangrijk voor een gezond lichaam. Ze vormen de bouwstenen voor al ons lichaamsweefsel en iedere cel in ons lichaam heeft ze. Eiwitten zijn essentieel voor groei, onderhoud en herstel van ons lichaam. Daarnaast zijn ze het belangrijkste bestanddeel van onze spieren. Ook zijn eiwitten betrokken bij veel belangrijke processen in ons lichaam zoals de spijsvertering, de stofwisseling en de werking van onze hersenen en ons zenuwstelsel.

Waarom is het soms belangrijk eiwitinname aan te vullen?

Om fit te blijven, is de combinatie van goed bewegen en eiwitinname van belang. En dat begint al jong: vanaf een jaar of 25 begint de spiermassa en spierkracht in ons lichaam vanzelf af te nemen waardoor gezondheidsklachten kunnen ontstaan zoals hoge bloeddruk, hart- en vaataandoeningen en ontregeling van de stofwisseling. Daarom kan het helpen om eiwitinname aan te vullen. Het is vooral belangrijk op latere leeftijd, omdat het herstel en onderhoud van spieren langzamer gaat. Een volwassene heeft 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig, een ouder persoon al gauw 1-1,2 gram. Het aanvulllen van de eiwitaanname is voor een aantal groepen extra belangrijk: mensen die moeten aansterken voorafgaand aan een operatie, bij verminderde eetbehoefte of slikproblemen of bij heel intensief sporten. Soms wordt een eiwitverrijkt dieet aangeraden door uw arts of diëtist.

Wat is eiwitverrijkt voedsel, en hoe verschilt het van eiwitrijk voedsel?

Eiwit komt van nature voor in bepaalde voedingsproducten zoals vlees, vis, kip, kaas, melkproducten, pinda's en noten, peulen en eieren. Zulke producten noemen we eiwitrijk voedsel. De meeste mensen krijgen daarmee voldoende eiwitten binnen met hun normale dieet. Maar soms hebben mensen (tijdelijk) meer eiwitten nodig. Of hebben ze moeite met eten waardoor ze niet aan de aanbevolen hoeveelheden komen. Dan is het mogeiljk gebruik te maken van eiwitverrijkt voedsel. Dit zijn producten - zoals brood, dranken en avondmaaltijden - waar extra eiwitten aan worden toegevoegd. Zo kan de hoeveelheid eiwit in brood tot 2,5x verhoogd worden, of kunnen eiwitten worden toegevoegd aan producten die normaal helemaal geen eiwitten bevatten, zoals fruitdrank.

Bekijk in deze video hoe Carezzo zorgt voor meer eiwitinname zonder meer te hoeven eten.

Waarom is eiwitverrijkt voedsel een goede oplossing voor mensen met grotere eiwitbehoefte?

Onderzoek heeft aangetoond dat aanvulling door middel van tussendoortjes of extra drinken niet voldoende is. Vervanging van een product door andere producten met van nature meer eiwitten werkt al beter, net als spreiding van de eiwitinname over de hele dag. De beste methode voor het vergroten van de eiwitinname blijkt het vervangen van regulier voedsel door vergelijkbaar eiwitverrijkt voedsel. Variatie en keuze is daarbij essentieel: de beste resultaten worden behaald wanneer het eiwitverrijkt voedsel smaalvol is en goed inpast in de bestaande eetgewoonten en -voorkeuren.

Carezzo: gewoon lekker eten, toch meer eiwitten

Voor wie graag meer eiwitten binnen wil krijgen op een dag met dezelfde hoeveelheid eten en drinken, bieden de producten van Carezzo uitkomst. Het merk heeft een ruim aanbod van eiwitverrijkt eten en drinken: van brood en fruitsap tot soep en volledige avondmaaltijden. Oftewel, hetzelfde lekkere eten maar met veel meer eiwitten, geschikt voor alle momenten van de dag. Carezzo is ook al jaren de vertrouwde aanbieder van eiwitverrijkte producten voor veel ziekenhuizen bij herstel van patiënten.

Eiwitverrijkt aanbod op Maaltijdservice.nl

Carezzo is een van onze vertrouwde leveranciers, en daarom kunnen wij hun smakelijke, eiwitverrijkte producten aanbieden. Zo hebben we diverse soorten brood van Carezzo, verschillende soepen en frisse, gezonde fruitsappen.

Wilt u meer lezen over eiwitten? Lees er alles over op deze pagina van het Voedingscentrum.